Wykonanie
Nie wiem, czym sobie zasłużyłam, nie wiem, jak dokładnie się to dzieje, ale ostatnio (i to "ostatnio" trwa już naprawdę długo!) jest tak dobrze, że uśmiech z twarzy mi nie schodzi! Dni wypełnione po brzegi zajęciami, obowiązki przeplatają się z przyjemnościami, czyli jest dokładnie tak, jak być powinno. Wczoraj trzymaliście kciuki, które oczywiście pomogły, sprawa się wyjaśniła, wszystko wróciło na dobre, odpowiednie tory, dziękuję! W trzymaniu kciuków jesteście naprawdę niezastąpieni!
Plany,
plany, dużo
planów, kolejne propozycje, kolejne spełniające się marzenia. Kolejne powody do uśmiechu! Wiecie co? Fajne to życie jest!Tak samo, jak fajna jest ta
sałatka! Lekko cierpka
cykoria,
jajko,
awokado,
tuńczyk,
sok z cytryny, te smaki są wprost stworzone dla siebie!
Sałatkę znowu zjadłam w
porze obiado-kolacji, ale jestem pewna, że zapakowana do lunchbox'a idealnie sprawdzi się na posiłek
między zajęciami. Umili czas,
doda energii!
Przepis (trzy porcje):1 dojrzałe
awokado4
jajka (ugotowane na twardo)400g
cykorii240g
tuńczyka w wodziesól,
pieprz1 łyżka
soku z cytryny2 łyżki
oliwy z oliwekCykorię opłukać i delikatnie osuszyć. Odkroić "głąby", resztę pokroić na kawałki.
Awokado obrać ze skórki,
jajka ze skorupek. Pokroić w plastry.
Tuńczyka odsączyć. Wszystkie składniki umieścić w misce. Skropić
oliwą z oliwek oraz
sokiem z cytryny, doprawić
solą i
pieprzem. Delikatnie wymieszać. Podawać.