Wykonanie
Ten
śniadaniowy krem to taka
bananowo-malinowa chmurka ryżowa! Krem jest gęsty, puszysty, delikatny. Mocno malinowy - z domowym
sokiem, mocno
bananowy. Prawdziwe niebo dla podniebienia! Ach, chcę więcej!
/Przygotowany w Speedcook'u/Przepis (jedna porcja):80g
ryżu białego200ml
mleka200ml
wody1
banan50ml
soku malinowego (u mnie: domowy)W rondleku zagotować
wodę i
mleko. Wsypać
ryż i gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż
ryż wsiąknie płyny i będzie miękki. Gotowy
ryż przełożyć do naczynia miksującego. Dodać
sok malinowy oraz połowę
banana. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Po tym czasie otrzymamy krem. Gotowy krem
ryżowy przełożyć do miseczki. Pozostałą część
banana pokroić w kosteczkę i wyłożyć na krem. Podawać.