ßßß Cookit - przepis na BANANOWO-MALINOWY KREM RYŻOWY

BANANOWO-MALINOWY KREM RYŻOWY

nazwa

Wykonanie

Ten śniadaniowy krem to taka bananowo-malinowa chmurka ryżowa! Krem jest gęsty, puszysty, delikatny. Mocno malinowy - z domowym sokiem, mocno bananowy. Prawdziwe niebo dla podniebienia! Ach, chcę więcej!
/Przygotowany w Speedcook'u/
Przepis (jedna porcja):
80g ryżu białego
200ml mleka
200ml wody
1 banan
50ml soku malinowego (u mnie: domowy)
W rondleku zagotować wodę i mleko. Wsypać ryż i gotować na małym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż ryż wsiąknie płyny i będzie miękki. Gotowy ryż przełożyć do naczynia miksującego. Dodać sok malinowy oraz połowę banana. Nastawić maszynę: obroty 4, czas 30 sekund. Włączyć. Po tym czasie otrzymamy krem. Gotowy krem ryżowy przełożyć do miseczki. Pozostałą część banana pokroić w kosteczkę i wyłożyć na krem. Podawać.
Źródło:http://tastyy.blogspot.com/2014/08/sobota-ze-speedcookiem-bananowo.html