Wykonanie

Kochani, dzisiaj mam dla Was kolejną propozycję na pyszne i wartościowe śniadanie. Jak wiadomo
kaszę można podawać na różne sposoby i o różnych porach. Jedzona rano pomaga w przyspieszeniu metabolizmu, a także syci nas na dłużej niż np. kanapka z szynką/serem. Wydaje mi się, że warto poświęcić swoje 5 minut dla zdrowia i lepszego samopoczucia.Jeśli macie własne sposoby na podanie
kaszy, to możecie się ze mną nimi podzielić :)Składniki:4 łyżki
kaszy jaglanej1 i 1/3 szklanki
wody100g gęstego
jogurtu naturalnego1/2
jabłka1 łyżka
miodudodatkowo:
orzechy laskowe,
siemię lniane,
pestki dyniPrzygotowanie:
Kaszę płuczemy w ciepłej wodzie, aby pozbyć się goryczki. Następnie gotujemy ją, aż wchłonie cały płyn (10-15 minut). Po połowie czasu dodajemy pokrojone w kostkę
jabłko.Do ugotowanej
kaszy dodajemy
jogurt,
miód i całość łączymy ze sobą. Przekładamy do miseczki. Wierzch posypujemy ulubionymi dodatkami.Smacznego :)

