Wykonanie

Większość z nas pewnie teraz sobie myśli, "święta, święta i po świętach" i niestety to stwierdzenie jest smutną prawdą. Co roku jest tyle szumu przy przygotowaniu tego wszystkiego, a później już nic nam po tym nie zostaje, oczywiście oprócz wspomnień i góry pozostawionego jedzenia! Przez kolejne dni przynajmniej nie trzeba robić obiadu, więc
będę Was raczyć samymi słodkościami :)Składniki:2 i 1/3 szklanki
mąkiszczypta
soli250g
masła roślinnego1/2 szklanki
cukru pudru3
jajka2 łyżki kandyzowanej skórki z
pomarańczy1 łyżka
cukru waniliowegoPrzygotowanie:W miseczce ucieramy na gładką masę
cukier puder z miękkim
masłem. Dodajemy
cukier waniliowy,
sól. Powoli dodajmy po jednym
jajku, a na koniec wsypujemy
mąkę. Ucieramy, aż powstanie gładka i jednolita masa.Wypełniamy nasz rękaw cukierniczy, zakładamy ulubioną końcówkę i wyciskamy
ciasteczka. Pieczemy je w 180 stopniach przez 15-20min.Upieczone przekładamy na kratkę do wystudzenia. Przechowujemy szczelnie zamknięte przez 14dni.Smacznego :)

