Wykonanie

Zabrałam się za to z myślą o kuleczkach, gdyż tak było w przepisie, ale wyszły mi
ciasteczka na kształt klusek śląskich mające konsystencję biszkopcików i do tego ta
konfitura . Muszę jeszcze dodać,że są to ciastka do roboty dla osób które lubią używać rąk podczas zabawy kucharskiej i które ogólnie lubią się brudzić. Także podwijajcie rękawy i do dzieła c:Z podanego przepisu wychodzi około 50 ciastek.Składniki:4,5 szklanki mąki3 łyżeczki sody1/2 łyżeczki soli3/4 kostki margaryny2/3 szklanki cukru6 jajekkonfitura malinowaPrzygotowanie:Wykładamy blachy papierem do pieczenia i nastawiamy piekarnik na 180 stopni.W misce ucieramy mikserem masło z cukrem, następnie dodajemy mąkę, sól i sodę. Na koniec jajka. Wszystko miksujemy około 10 min, aby masa była idealnie gładka.Teraz brudzimy rączki tzn. przygotujcie sobie jakiś półmisek z wodą aby moczyć lekko dłonie. Zmoczcie aby wewnętrzna część dłoni była lekko wilgotna, nabierzcie masę i formujcie kulki. (woda jest po to aby ciasto się nie przyklejało), następnie układajcie na blachę.W każdej zrobionej kulce zróbcie wgłębienie (jak w kluskach śląskich) najlepiej poprzez namoczenia palca w wodzie. W dziurkę nałóżcie konfiturę malinową i wstawcie do piekarnika na około 20 min,Układajcie ciastka w dużych odstępach ponieważ ciasteczka pięknie wyrosną c:Smacznego!
Przed pieczeniem..
I po..