ßßß
Jabłka zapiekane w cieście francuskim, posypane obficie waniliowym cukrem pudrem......... pachnące cynamonem i karmelem.........pycha!Proste i smaczne .
Składniki /8 szt/1 płat ciasta francuskiego4 jabłka /do zapiekania8-10 łyżeczek karmelucynamon /do smakucukier puder waniliowy do dekoracjiWykonanie:
Jabłka obrać, przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne.Schłodzone ciasto francuskie pokroić na kwadraty /np.8cm, rozmiar dopasować do wielkości jabłka.Na środku każdego kwadratu ułożyć połówkę jabłka /spód odrobinę odkroić/.Jabłka posypać cynamonem i polać karmelem.Rogi ciasta połączyć górą i skleić tworząc pakiecik.Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 190st.C i piec ok.15-20 minut.Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
......... .....no to zajadamy...........