Wykonanie

Pianka truskawkowa była moim ulubionym deserem w ciągu ostatnich kilku tygodni.Główną zaletą tego deseru to niewielka zawartość kalorii i możliwość przygotowania go w ciągu kilku minut.


Wypróbowałam kilka jego wariantów, zmniejszałam ilość i rodzaj
cukru, dodawałam kilka kropli aromatycznych trunków, mroziłam , dodawałam
żelatyny ....i nigdy mnie nie zawiódł.Sezon
truskawkowy dobiegł końca i po raz ostatni przygotowałam piankę, ale tym razem z dodatkiem
puddingu czekoladowego, który zamroziłam jakiś czas temu / zupełnie o nim zapomniałam/ .Pyszne, przypadkowe połączenie smaków...........Do przygotowania deseru potrzebujemy:-piankę ,którą należy przygotować w/g TEGO przepisu-
pudding / przepis TUTAJ / lub inne ulubione ciasto
czekoladowe.Deser podajemy dowolnie: w szklanych pucharkach ,w których układamy warstwę ciasta i pianki lub kawałek ciasta podajemy na talerzyku i pokrywamy go warstwą pianki .Deser dekorujemy świeżymi
truskawki,
czekoladą listkami
mięty lub
melisy oraz sosem
truskawkowym.


