Wykonanie

Dziś mam dla Was kolejny przepis z wykorzystaniem
serka Almette, w ramach konkursu trwającego na blogu do soboty. Przypominam tym, którzy się jeszcze nie zdecydowali lub jeszcze nie wiedzą, że z nadesłanych przepisów wybiorę cztery, których autorów zaproszę do Warszawy na wspólne gotowanie i walkę o nagrody. Szczegóły konkursu znajdziecie tutaj.A pucharek, który prezentuję to wymarzony deser na lato. Lekki, niezbyt słodki, z dodatkiem sezonowych
owoców. Kremowy i puszysty. A do tego łatwy i bardzo szybki do zrobienia.Składniki na 3 porcje:12 podłużnych
biszkoptówopakowanie
serka Almette Fruit
wiśnia i
żurawina200 ml
śmietanki kremówki1/2 szklanki
dżemu wiśniowegoowoce:
czereśnie,
jagody,
morelemleko do nasączenia
biszkoptówKremówkę ubić na sztywno i zmiksować z
serkiem.
Biszkopty pokroić na połówki i nasączyć w
mleku. Układać warstwami w pucharku najpierw
biszkopty, później
dżem,
serek,
owoce i tak do wyczerpania składników.