ßßß Cookit - przepis na buraczki z majonezem i żurawiną

buraczki z majonezem i żurawiną

nazwa

Wykonanie

Dotychczas buraczki do obiadu podawałam zawsze w wersji prosto ze słoika, bez dodatków. Niedawno od znajomej pani dostałam ten przepis i wypróbowałam go, choć wydawało mi się, że majonez do buraczków nie bardzo pasuje. Tym bardziej się zdziwiłam, bo tak przyrządzone są bardzo smaczne, a do tego bardziej wykwintne. Na elegancki obiad będą w sam raz.
Składniki:
słoiczek buraczków (400 g)
2-3 łyżki majonezu
1 łyżka chrzanu
2 łyżki żurawiny do mięs ( ze słoika)
cukier
sól
pieprz
Majonez wymieszać z chrzanem i żurawiną. Dodać do buraczków i wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, jeśli trzeba można dodać trochę cukru lub soku z cytryny.
Źródło:http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/10/buraczki-z-majonezem-i-zurawina.html