Wykonanie
Lubię
seler naciowy. Zawsze gotuje z niego zupę-krem albo dodaję do rosołu czy innych zup bo wzbogaca smak. Tym razem jednak dostałam przepis na surówkę z
selera naciowego z
chrzanem i nie spodziewałam się, że będzie taka smaczna. Częściej będzie gościć na moim
stole :) Przepis dostałam od pani Jadzi z Koronowa- (ps. Koronowianka na PP ) .- 5
łodyg selera naciowego- 2 łyżki
chrzanu tartego w occie- 2 łyżki
majonezu- 1 łyżeczka
cukru-
sól,
pieprz do smaku
Seler myjemy, obieramy i kroimy w kosteczkę. Łączymy z
chrzanem,
majonezem,
cukrem ,
solą i
pieprzem. Wszystko :) Jest dość ostra w smaku więc ten
chrzan to radzę dodawać po łyżce i próbować :)