Pieczarki na maśle + film

nazwa

Wykonanie

Przepyszna przystawka na domowe imprezy lub prosta w przygotowaniu przekąska czyli pieczarki smażone na maśle, to danie na widok którego wszyscy moi domownicy zacierają ręce z radości. Potrawa najlepiej smakuje podana na gorąco i posypana natką pietruszki z pieczywem.
składniki na 2 porcje
70 dag małych pieczarek
masło klarowane
pęczek natki pietruszki
czarny pieprz
sól
przepis
Opłukaną natkę pietruszki siekamy.
Pieczarki myjemy i osuszamy a następnie smażymy na klarowanym maśle do momentu aż lekko zbrązowieją od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia pieczarki doprawiamy solą i pieprzem. Usmażone pieczarki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i posypujemy zielenią.
Źródło:http://smakowitedania.blogspot.com/2015/03/pieczarki-na-masle-film.html