To przepis na kremowy i maślanysos pieczarkowy, który przygotujesz w 15 minut. Idealnie sprawdza się do wszelkiego rodzaju mięs, makaronów czy placków ziemniaczanych. Natka pietruszki nadaje mu ciekawego, orzeźwiającego smaku i sporej dawki witamin.Składniki:300 g pieczarek2 łyżki masła1/4 pęczka natki pietruszkisól (do smaku)świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)1 łyżka mąkiPieczarki myjemy i osuszamy. Kroimy je na cienkie plasterki. Rumienimy na złoto (do odparowania wody) na teflonowej patelni z masłem. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zalewamy wodą i dusimy przez chwilę. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. W niewielkiej ilości wody rozrabiamy mąkę za pomocą spieniacza do mleka. Do gotującego się sosu dolewamy wodę z mąką i mieszamy. Chwilę gotujemy. Smacznego!