Wykonanie
Pieczarki z grilla to lekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych
mięs i ryb. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu.
składniki na 4 porcje8 dużych
pieczarek150 g
sera żółtegomały pęczek
natki pietruszki2 łyżki
masłaczarny pieprzsólprzepisZ umytych i osuszonych
pieczarek odrywamy nóżki a następnie ścieramy je do miski na tarce o dużych oczkach.Do
pieczarek dodajemy starty na tarce o małych oczkach
żółty ser.
Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do
pieczarek i
sera, dodajemy
masło, szczyptę
soli oraz
czarny pieprz i wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze
pieczarek, układamy na tacce do grilowania i pieczemy na rozgrzanym grillu około 30 minut.