Wykonanie
            Pieczarki z grilla to lekka i smaczna przystawka idealna jako dodatek do grilowanych 
mięs i ryb. Danie jest mało pracochłonne i bardzo proste w przygotowaniu, można je podać jako samodzielną przekąskę na gorąco lub na zimno również jako dodatek do obiadu.

składniki na 4 porcje8 dużych 
pieczarek150 g 
sera żółtegomały pęczek 
natki pietruszki2 łyżki 
masłaczarny pieprzsólprzepisZ umytych i osuszonych 
pieczarek odrywamy nóżki a następnie ścieramy je do miski na tarce o dużych oczkach.Do 
pieczarek dodajemy starty na tarce o małych oczkach 
żółty ser.
Natkę pietruszki drobno siekamy i wrzucamy do 
pieczarek i 
sera, dodajemy 
masło, szczyptę 
soli oraz 
czarny pieprz i wszystkie składniki dokładnie ze sobą łączymy. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kapelusze 
pieczarek, układamy na tacce do grilowania i pieczemy na rozgrzanym grillu około 30 minut.
