Wykonanie
Chrupiące i smaczne
ciasteczka kokosanki to propozycja szybkiego podwieczorku dla wszystkich łasuchów
ciastek z
kokosem. Przygotowuje się je w ekspresowym tempie i zjada również szybko. Polecam do wypróbowania.
składniki na 12 kokosanek50 g
masła1/2 szklanki
cukru kryształu200 g
wiórków kokosowych2
białka1/2
cukru pudru2 łyżki budyniuprzepis
Masło rozpuszczamy na małym ogniu. Do rozpuszczonego
masła dodajemy
cukier kryształ ,
wiórki kokosowe i bardzo dokładnie mieszamy. Masę zdejmujemy z ognia , studzimy .
Białka ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy
cukier puder i
budyń.Do
białek wkładamy masę
kokosową i bardzo dokładnie i delikatnie mieszamy.Na wyłożonej papierem do pieczenia formie, kładziemy łyżeczką małe porcje piany z
kokosem, zachowując odstępy.
Ciasteczka pieczemy około 20 minut w 180 st. C.