Wykonanie
Ekspresowa zupa cebulowa i paszteciki z
serem camembert to super pomysł gdy jesteśmy bardzo zabiegane i musimy szybko przygotować obiad . Wystarczy kilka składników i można wyczarować przepyszne danie.

składniki na 4 porcjezupa6
cebul1,5 l
bulionu mięsnego ( może być z kostki )2 łyżki
masłapieprzpasztecikigotowy arkusz
ciasta francuskiegobiałkoopakowanie
sera camembertprzepis
Cebulę obieramy w pół plasterki i rumienimy na
maśle .Wrzucamy do gorącego rosołu i gotujemy około 15 minut.Zupę doprawiamy
pieprzem , mieszamy.
Ser camembert kroimy w większą kostkę .Z
ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty i układamy na nich kawałki
sera .Ciasto składamy w trójkąty, zlepiamy brzegi .Surowe paszteciki smarujemy roztrzepanym
białkiem i układamy na blasze. Pieczemy w temp. 200 st.C przez około 20 minut .Zupę podajemy z gorącymi pasztecikami .