Wykonanie
Składniki:- 2
cebule- kilka ziaren
pieprzu- 1 op. Pomysł na zupę
cebulową- 1 op.
ciasta francuskiego- 150g
chudego boczku- 100g żółtego
twardego sera- 1 łyżka
masła- 1
białkoSposób przygotowania:1.
Cebule siekamy i podsmażamy na
maśle, następnie wlewamy przygotowany Pomysł na.... według przepisu na opakowaniu, całość gotujemy ok. 10 min. Zupę zestawiamy z palnika i miksujemy, później wsypujemy drugą część Pomysłu na... (smażoną
cebulkę),
pieprz i gotujemy jeszcze 15 min.2.
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor.3.
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy
białkiem, posypujemy
serem startym na małych oczkach, lekko dociskamy palcami. Następnie ciasto kroimy w paski i zawijamy na kształt spiralek. Pieczemy na złoty kolor w 200 stopniach.4. Gotową zupę nalewamy do miseczek, posypujemy
boczkiem, podajemy z upieczonymi paluchami.