Pyszne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia z truskawkami idealne smakuje w upalne letnie dni. Słodyczbiszkoptów przełamana jest lekko kwaskowatym smakiem truskawek i kisielu . A przygotowanie ciasta jest jak zawsze bardzo proste.składniki na okrągłą formę ciastaspód200 g okrągłych biszkoptów ( na spód )1/4 kostki margarynyprzełożenie14 biszkoptów okrągłych do przełożenia70 dag truskawekcukier waniliowy 30 gkisiel truskawkowy2 galaretki agrestoweprzepisBiszkopty kruszymy na drobno.Margaryną rozpuszczamy na małym ogniu .Do biszkoptów wlewamy rozpuszczoną margarynę, mieszamy aby całość się dokładnie połączyła.Na wyłożoną papierem do pieczenia formę wysypujemy wilgotne biszkopty i rozprowadzamy ugniatając dłonią. Formę wstawiamy do lodówki .Do rondelka przekładamy umyte i obrane z szypułek truskawki, dolewamy odrobinę wody i chwilę dusimy. Do gorących truskawek dodajemy cukier waniliowy i kisiel całość bardzo dokładnie mieszamy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje po czym odstawiamy z ognia i studzimy .W czasie gdy masa truskawkowa stygnie rozpuszczamy galaretki w połowie wody podanej na opakowaniu. Galaretkę odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.Przestudzoną masę truskawkową wylewamy na spód biszkoptowy i dokładnie rozprowadzamy .Na masie truskawkowej układamy biszkopty a na wierzch wlewamy tężejącą galaretkę .Ciasto wstawiamy do lodówki na 2 godziny.