Przepyszny smakołyk bezowy z musem brzoskwiniowym i owocami będzie świetną ucztą dla podniebienia. Mimo swojej kaloryczności polecam go szczególnie miłośnikom słodkości, będą nim zachwyceni.składniki na 4 porcje3 białka1/2 szklanki cukru1 łyżeczka octu1 łyżeczka mąki ziemniaczanej6- 7 sztuk połówek brzoskwiń z syropu6-7 sztuk truskawek300 g śmietany kremówki1 łyżka cukru pudruprzepisBiałka wlewamy do miski i ubijamy na sztywną pianę, w trakcie ubijania wsypujemy cukier a pod koniec mąkę ziemniaczaną oraz ocet i jeszcze chwilę miksujemy. Piana powinna być lśniąca i sztywna.Pianę rozsmarowujemy na na kole narysowanym na papierze do pieczenia.Bezę suszymy w piekarniku rozgrzanym do 140 st.C około 50 minut po czym zostawiamy w piekarniku do wystudzenia.Do miski przekładamy 3 połówki brzoskwiń i miksujemy je blenderem.W drugiej misce ubijamy na sztywno śmietanę kremówkę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder.Odsączone z syropu połówki brzoskwiń przekrawamy na mniejsze części, a truskawki wzdłuż na połówki.Na wystudzoną bezę nakładamy ubitą kremówkę i polewamy ją musem brzoskwiniowym.