To niesamowita sałatka. Bardzo letnia, orzeźwiająca i... sycąca. W sam raz na lekki deser.Ostatnio stała się moją ulubioną sałatką. Robię ją na okrągło. Głównie dla siebie, ale wszyscy inni, którym robię tę sałatkę też sobie ją chwalą. Jest tak pyszna, że będę za nią tęsknić zimą :)Oczywiście arbuza można zamienić na dowolnego melona (przypominam, że melon jest ogórkiem :), a gruszkęfigą albo jabłkiem.Wszystko dopełnia słodko-kwaśny sos miodowy. Naprawdę jest pyszna!Składniki na porcję:2 garście ulubionej sałaty*1 gruszka1 plaster arbuzaSałatę umyć, odwirować (albo dobrze wytrząchać). Gruszki i arbuza pokroić na kawałki i ułożyć na sałacie. Przygotować dressing:1 łyżeczka miodu1 łyżka oliwy czosnkowej1 łyżka soku z cytryny2 łyżki wody (albo więcej soku z cytryny)sól, pieprzSkładniki dokładnie wymieszać i polać nimi sałatkę.*U mnie była to mieszanka sałat z radicchio. Sałatka najlepiej smakuje z dodatkiem cykorii.