Wykonanie
Krokiety wspaniale smakowały z barszczem czerwonym. Polecam.Składniki:- 10 naleśników- 60 dag
pieczarek- 1
cebula- 200 g
żółtego sera-
sól,
pieprz-
jajka i
bułka tarta do panierowania-
olej rzepakowy do smażenia
Pieczarki obrać i pokroić w plasterki.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, następnie dodać
pieczarki i usmażyć.
Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do przestudzonych
pieczarek, wymieszać i doprawić do smaku. Na przygotowane naleśniki nakładać farsz, zwijać jak krokiety. Panierować w rozmąconym
jajku i
bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym
oleju z obu stron, na złotobrązowy kolor. Wspaniale smakują z barszczem, ale można je również podawać z innymi zupami czystymi. Można je również podawać jako samodzielne danie.
Jeśli będzie potrzeba aby krokiety odgrzać, to polecam to zrobić w piekarniku, wtedy nie musimy używać ponownie
oleju do odsmażania.