ßßß
Krokiety wspaniale smakowały z barszczem czerwonym. Polecam.Składniki:- 10 naleśników- 60 dag pieczarek- 1 cebula- 200 g żółtego sera- sól, pieprz- jajka i bułka tarta do panierowania- olej rzepakowy do smażeniaPieczarki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na patelni, następnie dodać pieczarki i usmażyć. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do przestudzonych pieczarek, wymieszać i doprawić do smaku. Na przygotowane naleśniki nakładać farsz, zwijać jak krokiety. Panierować w rozmąconym jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron, na złotobrązowy kolor. Wspaniale smakują z barszczem, ale można je również podawać z innymi zupami czystymi. Można je również podawać jako samodzielne danie.
Jeśli będzie potrzeba aby krokiety odgrzać, to polecam to zrobić w piekarniku, wtedy nie musimy używać ponownie oleju do odsmażania.