Wykonanie
Jeśli poszukujecie ciekawego dania na ciepło, mam dla Was świetną propozycję. Wymyśliłyśmy ją razem z Mamą. Danie nie jest trudne ani długie w przygotowaniu, a efekt jest znakomity. Zachęcam do spróbowania!

Składniki:- surowy
makaron cannelloni,- ok. 500 g
pieczarek,- 1-2
cebule,- 1 łyżka
masła,-
ser mozzarella,-
przyprawy:
sól,
pieprz,-
sos pomidorowy - z TEGO przepisu.
Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce, umieszczamy w garnku, dusimy do wyparowania
wody.
Cebulę drobno siekamy, a następnie podsmażamy na
maśle. Dodajemy do
pieczarek. Wszystko przyprawiamy do smaku. Gdy
pieczarki przestygną, dodajemy
ser. Mieszamy. Surowy
makaron nadziewamy
pieczarkami. Sos przygotowujemy zgodnie z przepisem . Na dnie naczynia umieszczamy połowę sosu, układamy
makaron. Zalewamy pozostałym sosem. Naczynie przykrywamy pokrywą lub folią aluminiową. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez ok. 40-60 minut, do miękkości
makaronu. Smacznego!