Oto kolejny deser, raczej na upały niż jesienne wieczory, ale co zrobić jak uwielbiam cytryny :-) Polecam, bo robi się szybko, musi tylko trochę odstać w lodówce, a potem znika momentalnie. Jest smaczny i orzeźwiający, a trochę witaminy C na pewno każdemu się teraz przyda ;-)250g serka homogenizowanego2 żółtkapłaska łyżka masła2 łyżki cukru pudruskórka otarta z cytrynysok z 1 cytrynykopiasta łyżeczka żelatyny1/3 szklanki mlekaMleko zagotowujemy i rozpuszczamy żelatynę. Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę, dodajemy żółtka i skórkę otartą z cytryny - ucieramy do połączenia się składników. Dodajemy serek homogenizowany, rozpuszczoną w mlekużelatynę oraz sok z cytryny. - mieszamy. Krem nakładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dekorujemy np. plasterkiem cytryny.SMACZNEGO :-)