ßßß
Cookit - przepis na PASTA TWAROGOWO-TUŃCZYKOWA
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
PASTA TWAROGOWO-TUŃCZYKOWA
Składniki
Twaróg
Tuńczyk w sosie własnym
Jajko
Papryka zielona
Czerwona cebula
Ogórek konserwowy
Masło
Musztarda
Papryka słodka
Natka pietruszki
Sól
Pieprz
Wykonanie
Dziś przepis na pastę kanapkową w sam raz na niedzielne śniadanie. Gładka konsystencja z chrupiącymi i soczystymi kosteczkami
papryki
... mmmm... :-)200g
twarogu
półtłustego1 puszka
tuńczyka w sosie własnym
(185g)3
jaja
1
zielona papryka
1
czerwona cebula
1
ogórek konserwowy
3 łyżeczki miękkiego
masła
1 łyżeczka
musztardy
sarepskiej1 łyżka
słodkiej papryki
mielonej
natka pietruszki
sól
świeżo mielony
pieprz
Tuńczyka
odsączamy.
Jaja
gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i drobno siekamy.
Twaróg
rozgniatamy mieszając z
masłem
,
musztardą
i mieloną
papryką
. Dodajemy
tuńczyka
i posiekane
jaja
- mieszamy.
Paprykę
myjemy, usuwamy gniazdo nasienne,
cebulę
obieramy, razem z
ogórkiem
kroimy w drobną kostkę. Posiekane składniki dodajemy do
twarogu
z
tuńczykiem
, doprawiamy
solą
,
pieprzem
i
natką pietruszki
- mieszamy do połączenia się składników.SMACZNEGO :-)
Źródło:
http://peggiwkuchni.blogspot.com/2014/02/pasta-twarogowo-tunczykowa.html
Przepisy powiązane
Jajo w kokilce z kwaśną śmietaną i twarogiem
Jajo w kokilce z kwaśną śmietaną i twarogiem
Jajo w kokilce z kwaśną śmietaną i twarogiem
Jajo w kokilce z kwaśną śmietaną i twarogiem
Jajo w kokilce z kwaśną śmietaną i twarogiem
Składniki powiązane (0)