Wykonanie
Quesadilla to meksykańska potrawa z placków tortilli przełożonych farszem. U mnie wersja z
kurczakiem,
pieczarkami,
papryką i
serem. Farsz można dowolnie modyfikować, ważne aby był
ser, który "wiąże" całość.

Składniki dla 2 osób4 tortille domowe1
pierś z kurczaka4
pieczarkipół
paprykiser1 łyżka
olejusól,
pieprz,
przyprawa do kurczakaPierś z kurczaka pokroić w kostkę,
pieczarki w talarki, przyprawić i usmażyć na łyżce
oleju.
Paprykę pokroić w kostkę, a
ser zetrzec na tarce. Tortillę posypać
serem, położyć
kurczaka,
pieczarki oraz
paprykę i przykryć drugą tortillą, położyć na rozgrzanej patelni, odwrócić na drugą stronę. Wystarczy ją delikatnie podgrzać do momentu rozpuszczenia
sera.
