ßßß
 
            
        
 Składniki na tortownicę o śr. 21cmCiasto:6 łyżek otrębów owsianych Sante1 łyżeczka proszku do pieczenia3 żółtka1 łyżka cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4 łyżki mlekaMasa "serowa"2 duże jogurty naturalne (po 400g)4 białka1//2 szklanki cukru lub stewii2 budynie śmietankowe w proszku (bez cukru)szczypta soliBlachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować papier masłem. Wszystkie składniki na spód wymieszać i wylać na papier. Piec ok. 10 minut w 180 stopniach.Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Następnie dodać budynie w proszku i jogurty naturalne, zmiksować wszystkie składniki. Masę wylać na podpieczony spód ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia a następnie włożyć do lodówki.
Składniki na tortownicę o śr. 21cmCiasto:6 łyżek otrębów owsianych Sante1 łyżeczka proszku do pieczenia3 żółtka1 łyżka cukru1 łyżeczka cukru waniliowego4 łyżki mlekaMasa "serowa"2 duże jogurty naturalne (po 400g)4 białka1//2 szklanki cukru lub stewii2 budynie śmietankowe w proszku (bez cukru)szczypta soliBlachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować papier masłem. Wszystkie składniki na spód wymieszać i wylać na papier. Piec ok. 10 minut w 180 stopniach.Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać. Następnie dodać budynie w proszku i jogurty naturalne, zmiksować wszystkie składniki. Masę wylać na podpieczony spód ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia a następnie włożyć do lodówki.
