Wykonanie
Pyszny, delikatny i dietetyczny sernik na jogurtach naturalnych i spodzie z
otrębów. Smakuje jak prawdziwy sernik. I o dziwo smakował mojej rodzince, mimo że był "odchudzony", zniknął w ciagu jednego dnia:)Inspiracja
Składniki na tortownicę o śr. 21cmCiasto:6 łyżek
otrębów owsianych Sante1 łyżeczka
proszku do pieczenia3
żółtka1 łyżka
cukru1 łyżeczka
cukru waniliowego4 łyżki
mlekaMasa "serowa"2 duże
jogurty naturalne (po 400g)4
białka1//2 szklanki
cukru lub
stewii2 budynie
śmietankowe w proszku (bez
cukru)szczypta
soliBlachę wyłożyć papierem do pieczenia i wysmarować papier
masłem. Wszystkie składniki na spód wymieszać i wylać na papier. Piec ok. 10 minut w 180 stopniach.
Białka ubić ze szczyptą
soli, dodać
cukier i
cukier waniliowy i dalej ubijać. Następnie dodać budynie w proszku i
jogurty naturalne, zmiksować wszystkie składniki. Masę wylać na podpieczony spód ciasta. Piec ok. 50 minut w 180 stopniach. Sernik zostawić w piekarniku do wystudzenia a następnie włożyć do lodówki.