ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka po chińsku z ryżem jaśminowym

Pierś kurczaka po chińsku z ryżem jaśminowym

nazwa

Wykonanie

Danie szybkie w przygotowaniu, pikantne i smaczne.
400 g piersi kurczaka
450 g mrożonki warzyw chińskich
1 łyżka koncentratu pomidorowego
przyprawa do potraw chińskich
2 łyżki sosu sojowego
1 łyżka pikantnego sosu
olej do smażenia
200 g ryżu (u mnie jaśminowy Britta)
Pierś kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, następnie dodać warzywa i koncentrat pomidorowy oraz przyprawy i kilka łyżek wody. Smażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem, np. jaśminowym.
Ryż jaśminowy bardzo dobrze komponuje się z potrawami ostrymi, azjatyckimi. Ziarna po ugotowaniu nie otwierają się i pozostają sypkie.
Źródło:http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/08/piers-kurczaka-po-chinsku-z-ryzem.html