Wykonanie
Ekspresowe i zdrowe placuszki. D obre na szybkie śniadanie czy podwieczorek .
Płatki błyskawiczne ryżowe s ą idealne gdy nie mamy czasu na przygotowywanie posiłku. Wystarczą kilka minut i są gotowe do spożycia. Smakują dobrze zarówno na słodko, jak i na słono. Polecam.1 szklanka
płatków ryżowych błyskawicznych (u mnie Kupiec)1/ 3 szklank i
rodzynek2 łyżeczki
cukru pudru (lub innego słodzi dła)1
jajko1-2 pokruszone kostki
czekoladyodrobina
olejku waniliowegoolej do smażenia
Płatki oraz
rodzynki wsypać do miski i zalać wrzątkiem lekko ponad poziom
płatków. Po 3 minutach przecedzić przez sitko oraz dodać pozostałe składniki.
Płatki są ciepłe, więc
czekolada się rozpuści, nadając brązowy kolor placuszkom.Mas ę n akładamy łyżką na rozgrzan ą,lekko naoliwioną patelnię i smażymy z dwóch stron do mocnego przyrumienienia (im mocniej przysmażone, tym smaczniejsze).