Wykonanie

Zupa powstała z tego, co akurat miałam pod ręką w kuchni:
młodą cukinię, trochę
nasion słonecznika i zupę
brokułową. Jej przygotowanie zajmuje ok. 15 minut.Gdy chcemy bardziej sycącą zupę, możemy dodać np. ugotowana
kaszę lub
ryż, które pozostały nam z poprzedniego dnia. Mo żna też użyć innej zupy, sprawdzając uprzednio skład (ta nie zawiera konserwantów, glutaminianu
sodu czy barwników).1 mała
młoda cukinia650 ml
wody1 opakowanie Zupy brokułowej
Winiary1/2 szklanki
nasion słonecznika (lub więcej)szczypta
pieprzu mielonegoewentualnie dodatki (np. ugotowana
kasza lub
ryż)
Cukinię umyć i ze skórką zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do zimnej
wody wsypać zawartość
torebki i wymieszać .Dodać
cukinię i z a gotować, a następnie zmniejszyć ogień, dodać
pieprz i gotować jeszcze przez 5 minut. Tuż przed podaniem dodać uprażone na suchej patelni
nasiona słonecznika .