Wykonanie
Przy potrząsaniu
orzechem z jego wnętrza powinien być słyszalny chlupot, c o oznacza, że w środku jest
mleko woda kokosowa i
kokos nie jest stary.

W jed nym z końców
orzecha znajdują się trzy kropki. Wwiercamy się korkociągiem (lub śrubokrętem) do dwóch z nich i wylewamy do pojemniczka sok. Można też do jednej z dziurek włożyć rurkę i wypić mleczko prosto z
kokosa (u mnie było na jeden łyk).Następnie
orzech włożyć na kilka minut do gorącego piekarnika, po czym wyją ć i uderzyć mocno tłuczkiem lub młotkiem - o
rzech pęka na pół.Nożem oddzielić miąższ od skorupy, a następnie zetrzeć go na tarce o drobnych oczkach (ja wyręczyłam się robotem kuchennym).Wyszło 260g
wiórków kokosowych. Co z nich zrobiłam ?

Białe ciasto
fasolowe z wió
rkami kokosowymi i
czekoladą