Wykonanie
            
Uwielbiam 
czekoladę z dodatkami. W ciągu kilku minut możemy przygotować pyszną 
czekoladę według własnych upodobań. Używamy dowolnej bazy czekoladowej i dodajemy ulubione 
bakalie. Taką 
czekoladę można zapakować w przezroczyste opakowanie i podarować komuś w prezencie. Pomysł podpatrzony w książce " Zamień chemię na jedzenie. Nowe przepisy ".100-150 g 
czekolady gorzkiej* (lub innej ulubionej)duża garść 
bakalii (np. suszonych 
wiśni, 
moreli, 
żurawiny, 
orzechów, 
migdałów)
Czekoladę pokruszyć na kawałki, umieścić w misce i rozpuścić w kąpieli 
wodnej lub w mikrofali.Prostokątny pojemnik wyłożyć papierem do pieczenia.Na papier wyłożyć roztopioną 
czekoladę, rozsmarować, a na wierzch wyłożyć 
bakalie.Masę wystudzić i wstawić do lodówki. Poczekać, aż 
czekolada dobrze stężeje (przez minimum 1 godzinę).*osoby uczulone, powinny sprawdzić skład 
czekolady gorzkiej, czy nie zawiera 
mleka i glutenu