Wykonanie

Puszysty, delikatny i smaczny
chleb pszenny. O wiele lepszy od
zwykłego chleba kupowanego w piekarni.Przepis z książeczki dołączonej do automatu do pieczenia
chleba.540 g
mąki pszennej (typ 550)300 ml letniej
wody lub
mleka7 g
suszonych drożdży (1 op.)1 płaska łyżeczka
soli1,5 łyżki
oleju1 płaska łyżka
cukruMaszyna do
chleba:Wrzucić wszystkie składniki do maszyny, wymieszać drewnianą łyżką i nastawić program na
chleb normalny.Piekarnik:Nie piekłam w piekarniku ale powinna się sprawdzić standardowa procedura...Do miski wrzucić wszystkie składniki i dobrze wymieszać łyżką. Przykryć ściereczką, zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Ciasto wymieszać i przełożyć do długiej foremki, wysmarowanej
oliwą. Zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec przez ok. 45-60 min. w rozgrzanym do 180'C piekarniku.