Wykonanie

Desery
lodowe lubą chyba wszy scy. Latem to jeden z szybszych sposobów na na przygotowanie czegoś słodkiego. Dlatego też w zamrażalniku, oprócz
mrożonych owoców na
sorbety, zazwyczaj mam też pudełko
lodów. Ostatnio zrobiłam szybkie i smaczne dese ry
lodowe.Składniki na 6 porcji:1 opakowanie
lodów Carte d’Or Chocolate Brownie
sorbet:2 szklanki mrożonych
truskawek2 mrożon e
bananydekoracja:12 świeżych
truskawek2 szt.
kiwi1 świeży
banan12 słodki ch rur ek lub
wafel ków6 łyż ek
migdałów w słup kach lub płatkachM
rożone truskawki i
banan y zblendować na gładki
sorbet.Wyłożyć 4 duż e łyżki na dno miseczki lub głębokiego talerza.Na
sorbet truskawk owy wyłożyć jedną rozetkę
lodów czekoladowych.Udekorować pokrojonymi w plasterki
truskawkami,
kiwi i
banan em.Dołożyć 2 rurki, a całość posypać
migdał ami .

Carte d’Or Chocolate Brownie z
serii premium, to pyszne
czekoladowe lody z kawałkami
ciastka brownie, polane
czekoladowym sosem, produkowane z wysokiej jakości składników .Deser ułożony jest w opakowaniu w postaci sześciu gotowych do nałożenia rozetek, które można wygodnie wyjąć z pudełka i są gotowe do nałożenia do pucharków.Pojemność: 900 mlCena: 18 , 49 zł