Wykonanie

quinoa z
musli bez
cukru z
jagodami goji,
śliwkami,
dżemem jeżynowym i
anyżem, Inka z
mlekiemquinoa with unsweeted
muesli with goji berries, plums, blackberry jam and anise, Inka with milkGorąca
kasza w ciepły poranek? Tak, tak też lubię. Tak jak otwieranie z dziecięcą radością nowego
musli, sypanie do miski z
twarożkiem na wieczór. Dwa lata temu - ale co to są
otręby...?Tak na początku, żebym nie zapomniała: ankieta umieszczona na moim blogu tyczy się tego, czy OPRÓCZ pisania w
języku polskim, ktoś chciałby czytać posty po angielsku. To ankieta skierowana głównie do osób z innych
krajów, które odwiedzają mojego bloga. Statystyki mówią, że liczby zagranicznych gości rosną, więc postanowiłam się tym zainteresować.I nieskromnie: jestem z siebie dumna. Edytowałam wszystkie dawne zdjęcia i posty na swoim blogu, zmieniając czcionkę i grafikę. Uff. Typowa-potrzeba-perfekcjonisty zaspokojona.Wczoraj zagościła u mnie w domu wielka paczka od firmy Sante . Poza bardzo miłym listem, znalazły się w niej dwa opakowania
musli bez dodatku
cukru, quinoa, słynne
jagody goji,
otręby owsiane, dwa rodzaje
cukru,
ksylitol,
sól morska, len złocisty, a także
masło orzechowe. Czego zatem możecie się spodziewać? Testowania. Możecie być przygotowani na zwiększoną ilości przepisów z mojej strony, bo widząc te smakołyki, ochota do kulinarnych eksperymentów wzrasta co najmniej dwukrotnie.

Cóż
mogę powiedzieć o quinoi? Bardzo żałuję, że nie jest ona jeszcze tak popularna, jak powinna. Jest doskonałym przykładem jedzenia funkcjonalnego: zdrowa, pożywna, a na dodatek bardzo smaczna zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Co więcej, mam już pomysł na ciasto z jej udziałem... Ale o tym innym razem.