ßßß Cookit - przepis na Serowe paluchy

Serowe paluchy

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 10 dag żółtego sera
- sól, oregano
Sposób przygotowania:
1. Ciasto francuskie przecinamy na dwie równe połówki. Każdą połówkę smarujemy koncentratem pomidorowym, posypujemy odrobiną soli i oregano.
2. Jedną połówkę posypujemy startym drobno żółtym serem, przykrywamy drugą połówką ciasta, lekko przyciskamy. Następnie nożem kroimy paski szerokości ok. 1,5 cm i zwijamy w spiralki, końcówki sklejamy przyciskając palcami, by się nie rozkręciły.
3. Spiralki kładziemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. pieczemy w 200 stopniach ok. 10-15 min, aż lekko się zrumienią.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/01/serowe-paluchy.html