ßßß Cookit - przepis na Paluchy serowe - Buszująca w kuchni

Paluchy serowe - Buszująca w kuchni

nazwa

Wykonanie

Paluchy z ciasta francuskiego z żółtym serem i ketchupem. Doskonale sprawdzą się na imprezie jako przekąska. Mogą również stanowić ciekawy dodatek do zup typu krem.
Składniki
ciasto francuskie, 500 g
pikantny ketchup, 6 łyżek
tarty ser żółty, 5-6 łyżek
jajko, 1 sztuka
bazylia, 1 łyżeczka
oregano, 1 łyżeczka
sól
Sposób przygotowania
Ketchup wymieszać z bazylią i oregano. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 równe części. Każdą posmarować cienką warstwą ketchupu tak aby krawędzie zostały czyste. Jedną posypać startym serem żółtym. Jeden płat nałożyć na drugi. Mocno złączyć krawędzie. Ciąć na paski o grubości 1-1,5 cm. Każdy pasek skręcać i układać na blaszce wyłożonej papierem. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Posypać solą. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.
tramadol effects
Źródło:http://buszujacawkuchni.pl/paluchy-serowe