Wykonanie

Paluchy z
ciasta francuskiego z
żółtym serem i
ketchupem. Doskonale sprawdzą się na imprezie jako przekąska. Mogą również stanowić ciekawy dodatek do zup typu krem.Składniki
ciasto francuskie, 500 gpikantny
ketchup, 6 łyżektarty
ser żółty, 5-6 łyżek
jajko, 1 sztuka
bazylia, 1 łyżeczka
oregano, 1 łyżeczka
sólSposób przygotowania
Ketchup wymieszać z
bazylią i
oregano. Ciasto przekroić wzdłuż na 2 równe części. Każdą posmarować cienką warstwą
ketchupu tak aby krawędzie zostały czyste. Jedną posypać
startym serem żółtym. Jeden płat nałożyć na drugi. Mocno złączyć krawędzie. Ciąć na paski o grubości 1-1,5 cm. Każdy pasek skręcać i układać na blaszce wyłożonej papierem. Posmarować rozbełtanym
jajkiem. Posypać
solą. Piec przez 10-15 minut w temperaturze 190 stopni.

tramadol effects