ßßß
Cookit - przepis na Deser gryczany z czekoladą i porzeczkami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Deser gryczany z czekoladą i porzeczkami
Składniki
Kasza gryczana
Mleko
Woda
Czekolada gorzka
Konfitura
Porzeczki czarne
Bita śmietana
Wykonanie
Składniki:- 100g
kaszy gryczanej
niepalonej- 150ml
mleka
- 150ml
wody
- 3 kostki
gorzkiej czekolady
- 100ml
konfitury
z
czarnej porzeczki
- opcjonalnie
bita śmietana
Sposób przygotowania:1.
Kaszę
płuczemy, następnie gotujemy w wodzie. Gdy wchłonie cały płyn wlewamy
mleko
i ponownie gotujemy do całkowitego jego wchłonięcia. Gorącą
kaszę
mieszamy z
czekoladą
, aż się rozpuści.2. Na końcu dodajemy
konfiturę
, całość miksujemy.
kaszę
przekładamy do pucharków, można podać z
bitą śmietaną
i
skórką z cytryny
.Inspiracja: bezglutenowi
Źródło:
http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2015/03/deser-gryczany-z-czekolada-i-porzeczkami.html
Przepisy powiązane
Kawa cappucino z kawy sypanej
Czekolada z piankami jak z Holiday
Kawa po wiedeńsku
Pianka truskawkowa
Chocolate risotto
Składniki powiązane (0)