Wykonanie

Najsmaczniejsze jakie
jadłam,z lekkim posmakiem
masła orzechowego, wiecznie wilgotne przez
maślankę i z cudownymi kawałeczkami
czekolady. Upiekłam je w małych, keksowych foremkach, ale bez problemu można użyć foremki do muffinek lub dużej keksówki. Na drugie śniadanie jak znalazł, bo są baaardzo sycące. No i
banany też dodają im zapachu, obok którego nie można przejść obojętnie... POLECAM!!!

składniki500 ml
mąki3/4 łyżeczki
sody1/2 łyżeczki
soli3 dojrzałe, rozgniecione
banany100 ml
masła orzechowego gładkiego125 ml
cukru100 ml
brązowego cukru75 ml
maślanki75 g stopionego
masła2
jajka100 g
czekolady, posiekanej na małe kawałkiPiekarnik rozgrzać do temp. 175 st. C. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej
banany z mokrymi składnikami. Dodać mokre do suchych i wymieszać. Dodać
czekoladę i wymieszać do połączenia. Nakładać do 3/4 wysokości foremek lub przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut (w małych foremkach) lub 60 minut (w przypadku keksówki).
