ßßß
Najsmaczniejsze jakie jadłam,z lekkim posmakiem masła orzechowego, wiecznie wilgotne przez maślankę i z cudownymi kawałeczkami czekolady. Upiekłam je w małych, keksowych foremkach, ale bez problemu można użyć foremki do muffinek lub dużej keksówki. Na drugie śniadanie jak znalazł, bo są baaardzo sycące. No i banany też dodają im zapachu, obok którego nie można przejść obojętnie... POLECAM!!!
składniki500 ml mąki3/4 łyżeczki sody1/2 łyżeczki soli3 dojrzałe, rozgniecione banany100 ml masła orzechowego gładkiego125 ml cukru100 ml brązowego cukru75 ml maślanki75 g stopionego masła2 jajka100 g czekolady, posiekanej na małe kawałkiPiekarnik rozgrzać do temp. 175 st. C. W jednej misce wymieszać suche składniki, w drugiej banany z mokrymi składnikami. Dodać mokre do suchych i wymieszać. Dodać czekoladę i wymieszać do połączenia. Nakładać do 3/4 wysokości foremek lub przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut (w małych foremkach) lub 60 minut (w przypadku keksówki).