Wykonanie
            Wczoraj urządziliśmy sobie dzień z kuchnią karaibską. Nasi goście byli zadowoleni, więc projekt udał się w 100 % :) Do jedzenia chciałem dobrać 
drinki z tego regionu. A nie samym Mojito wyrak żyje.Od dłuższego czasu chodził za mną ten 
drink, jednak jest z nim jeden problem. 
Drinka miał stworzyć sam El Comendante co może dziwić, skoro zawiera jednoznacznie kojarzący się z USA 
napój - Ginger Ale - może to było jeszcze w zamierzchłych czasach, gdy dla niego Ameryka nie była błe ;)Składniki:40 ml jasnego 
rumu (u nas 
Bacardi Superior)sok z pół 
limonkićwiartka 
jabłka pokrojona w kostkęginger ale
lódWysoką szklankę, najlepiej typu collins, wypełnić kawałkami 
jabłka i 
lodem. Do wypełnionego 
lodem shakera wlać 
rum, 
sok z limonki i 
syrop imbirowy. Dobrze strząsnąć. Przelać do szklanki. Całość dopełnić 
napojem imbirowym. Szklankę udekorować plasterkiem 
jabłka.Do 
drinka podać wykałaczkę - wymacerowane w 
drinku jabłko było przepyszne :)
