Dzisiaj przepis na arcyprostą sałatkębrokułową z serem feta i płatkami migdałowymi. Jest szybka, idealna na wypadek niespodziewanych gości. Praktycznie nie da się jej zepsuć, zawsze się udaje.Składniki:1 brokuł100 g sera feta4 łyżki płatków migdałowychSos:3 łyżki jogurtu greckiego1/4 łyżeczki octu balsamicznegoszczypta czosnku granulowanegoszczypta cukrusól i pieprz do smakuopcjonalnie: 1/4 łyżeczki musztardy miodowejBrokuła podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić i zostawić do ostygnięcia. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni na złoto. Też zostawić do ostygnięcia. W międzyczasie w miseczce wymieszać składniki na sos, a ser feta pokroić w kostkę. Na dużym talerzu rozłożyć brokuła. Na brokule rozłożyć ser feta. Polać sosem i posypać płatkami migdałowymi.