Gdy już nic nie pomaga na chandrę, to pieczenie ciasta jest ostatnią deską ratunku dla mnie.I oto efekt tych zmagań ze smutkiem w kuchni!Tarta truskawkowa z koglem moglem pod pierzynką z bezy :)Składniki:ciasto francuskie (opakowanie gotowego ciasta)truskawki - 300 g2 średnie brzoskwinie3 jajka1/2 szklanki cukru pudruszczypta przyprawy korzennejBlaszkę wykładamy ciastem francuskim. Truskawki i brzoskwinie kroimy w plasterki i układamy na blaszce. Z żółtek ucieramy kogiel mogiel z cukrem pudrem i zalewamy owoce. Posypujemy przyprawą korzenną. Z białek ubijamy pianę z cukrem pudrem na sztywno. Tak ubite białka nakładamy na owoce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni C. Pieczemy ok 30-40 minut, aż piana będzie miała złoty kolor. Po wystygnięciu posypujemy cukrem pudrem.Wiem, że przepis miałam umieścić w weekend, ale niestety złośliwość przedmiotów martwych dała o sobie znać... Mam nadzieję, że pomimo opóźnienia będzie Wam smakowało!SMACZNEGO!