ßßß
Składniki :75 g margaryny Kasia300 g pokruszonych ciastek150 g serka mascarpone160 g czekolady roztopionej np. mlecznej lub gorzkiej1 łyżeczka cukru wanilinowyDo oblania trufli:100 g czekolady mlecznej100g czekolady gorzkiej1 łyżka kakao ciemnego1 łyżka oliwy z oliwekperełki białe WiltonHerbatniki kruszę w malaxerze i wrzucam do miski. Dodaję ser mascarpone (może być twarożek, jogurt,serek homogenizowany), roztopioną czekoladę z roztopioną Kasią i cukier wanilinowy. Zagniatam ciasto, może być lepkie. Można schować do lodówki na 10-20 minut,by ułatwić sobie formowanie kulek. Ja nie musiałam. Zanurzam każdą kulkę w roztopionej czekoladzie wymieszanej z oliwą, lekko stukam o rant widelcem by spłynął nadmiar czekolady. Układam na papierze do pieczenia, dekoruję z wierzchu i chowam do lodówki na przynajmniej 2 godziny aż czekolada zastygnie. Tylko po 1h ja układam perełki jak jeszczenie jest zastygnięta.Wkładamy do papilotek.Smacznego ;)))) Są naprawdę pyszne!!!