Wykonanie
            Jak 
pisałam wcześniej, dostałam całą masę 
rabarbaru z ogródka od teściowej. Zrobiłam z niego 
konfiturę, placek 
drożdżowy z kruszonką, no i oczywiście do kompletu nie mogło zabraknąć kompotu. Nie chciałam jednak, by był mocno kwaśny lub zawierał dużą ilość 
cukru, gdyż w większości kompot 
piją moje dzieci. Zatem 
rabarbar posłużył jako dodatek do 
jabłek i 
gruszek. I w ten sposób kompocik nie był kwaśny, mimo małej ilości 
cukru. Polecam takie zestawienie.Dla formalności podaję sposób wykonania, ale chyba każdy go zna.Składniki:- 2 
jabłka,- 2 
gruszki,- pół gałązki 
rabarbaru lub jedna mała,- 
woda i 
cukier.Sposób wykonania:Wszystkie 
owoce kroimy w dowolny kształt i wrzucamy do gorącej 
wody. Gotujemy, aż dostatecznie zmiękną, po czym dodajemy 
cukier według uznania i mieszamy do jego rozpuszczenia. Podajemy ostudzony.

Przepis dodaję do akcji: