Wykonanie
Ponieważ ostatnio na blogach popularność zdobywają musy z
płatków śniadaniowych, i ja postanowiłam zabrać się za swoją wersję. Zainspirowana tym przepisem, otworzyłam kolejny słoik
dyniowego puree(
czemu one tak szybko się kończą?!) i... dołączyłam do
grona fanów takiego sposobu na szybkie i lekkie(wartość odżywcza porcji to mniej niż 250 kcal) śniadanie :)Składniki( 1 porcja)/ ingredients( 1 serving)-1/3 szklanki puree z dyni/ 1/3 cup pumpkin puree-1/2 szklanki mleka/ 1/2 cup milk-3 łyżki gęstego serka/ 3 T light cream cheese-szklanka
płatków kukurydzianych/ 1 cup cornflakes-szczypta
soli,
cynamonu i aromatu waniliowego/ pinch of salt, cinnamon and vanilla extract-miód/słodzik do smaku/ honey/sweetener-dodatkowo: łyżka gęstego
serka, posiekane orzechy/ optional: 1 T cream cheese, chopped walnutsWszystkie składniki zblendować, odstawić do lodówki na min. kilkanaście minut. Podawać z łyżką z kremowym
serkiem i posiekanymi
orzechami.Mix all ingredints until smooth and refridgerate for at least 15 minutes.
Serve with cream cheese and choped walnuts