Wykonanie
...bo w
sumie-
czemu nie?
Jajka mają smak neutralny, skoro jemy słodkie omlety, jajecznica też jak najbardziej może być przygotowana w ten sposób. Ja jestem zachwycona i zdecydowanie
będę takie śniadanie powtarzać częściej, szczególnie że wykonanie jest niesamowicie szybkie, a w smaku przepyszne :)...why not? Eggs have rather neutral taste, so if we eat sweet omlettes, scramble also can be prepared this way. I have fallen in
love with this recipe and I'm sure soon I do it again ;)Składniki( 1 duża porcja)/ ingredients (1 serving)[acording to this recipe]-jajko/egg-2 białka/ 2 egg whites-banan/
banana-miód/cukier/słodzik do smaku/ honey/sugar/sweetenerDodatkowo*/ optional*-wiórki kokosowe/ shredded coconut-suszona żurawina/ dried cranberries-orzechy/ walnuts-łyżka
masła orzechowego/ 1 T peanutbutter-2 łyżki mleka/ 2 T milk of choise
Banana zmiksować z jakiem i
białkami na gładką masę,dosłodzić. Wylać na patelnię z odrobiną
masła i smażyć jak zwykłą jajecznicę, do czasu ścięcia się
jajek.Podawać z dodatkiem
orzechów,
kokosa i
żurawiny, polane
masłem orzechowym rozpuszczonym z
mlekiem*dodatki mogą być oczywiście dowolne, ale to połącznie jest wyjątkowo dobreMix together
banana, eggs and honey(sugar/sweetener).
Pour in batter onto non-stick pan with a bit of butter or cocnut oil.
Than do it like with scrambled eggs- scrap the bottom of the as the batter cooks. Continue until the eggs aren't raw. Put scramble into a bowl and top with peanut butter melted in milk , walnuts, dried cranberries, and shredded coconut.*you can choose whatever you want but for me this set is perfect ;)
Teraz tylko pytanie...jeść łyżeczką, czy widelcem? ;)