Wykonanie
I znowu
łosoś . Nic nie poradzę że jest to
ryba która łatwo i szybko można przyrządzić . Dodatkowo jest smaczna i mało ości ma . Dzisiaj zrobiłam go w
sosie słodko-kwaśnym . Naprawdę ciekawy smak.

Składniki na 4 osoby4 kawałki
łososia5
brzoskwiń1
cebula150 g
śmietany (18%)
oliwasól,
pieprzWykonanie1
brzoskwinie zmiksować do tego musu dodać
pieprzu i
soli do smaku oraz łyżkę
oliwy . Następnie w tym soku zamarynować kawałki
łososia . Odstawiam
rybę do lodówki na godzinkę . Niech sobie tam naciąga smaczków
brzoskwiniowych. W tym czasie na patelni rozgrzewam
oliwę i wrzucam
cebule pokrojoną w paski ( nie musi być równo) . Jak już będzie szklista i miękka ( w tym celu można ja trochę posolić) dodaję rozdrobnione
brzoskwinie . Ok. 5 minut musi się to dusić ,teraz wlewam
śmietanę ( aby się nie zważyła należy ją podgrzać lub patelnie zdjąć z palnika ) jeszcze raz zamieszać i zagotować. Na koniec sos koniecznie trzeba przetrzeć przez sito ( będzie gładki bez grudek i aksamitny)Teraz zabieram się za
rybę . Inaczej mówiąc , osuszam kawałki
łososia ręcznikiem papierowym ( jak będzie mokry to będzie pryskać) i smażę po obydwu stronach na złoty kolor ( trzeba uważać ponieważ jest słodki i może szybko się przypalić ) .Pozostało tylko ułożyć
kawai ryby na sosie i pałaszować . SMACZNEGO