Wykonanie
Faszerowane
ziemniaki to dla mnie taki mini bigos . W tym sensie że na farsz wykorzystuje resztki. A takowych po Świętach jest w brut w każdej lodówce. Więc z takich
ziemniaków mamy podwójnąkorzyść Skrawki nie zmarnują się . Po drugie lekki obiadek zapewniony.

Składniki na 6 szt.3 duże
ziemniaki2 łyżki skrawków
weliny chudej1
jajko gotowane na twardo1
pieczarka1 łyżeczka pokrojonej
rzeżuchysól,
pieprz do smaku1 łyżka
jogurtu gęstegotrochę
sera żółtego do posypaniaWykonanie-
Ziemniaki ugotować na półtwardo . Przekroić na połówki . Łyżeczką wydrążyć środki .- Do miseczki włożyć pokrojoną drobno
wędlinę, posiekane
jajko i drobno
pieczarkę ,
rzeżuchę, doprawić
solą i
pieprzem ,dokładnie wymieszać , dodać
jogurt jeszcze raz wymieszać .- Łyżeczką nakładać farsz do
ziemniaków ,lekko ugnieść , posypać z tartym
serem żółtymzapiekać w nagrzanym do 200 stopni piekarniku ok 10 minut.