Wykonanie

Przepis na dzisiejszy obiad pochodzi z bloga - Lepszy smak http://lepszysmak.wordpress.com/2013/02/04/poledwiczki-z-gruszkami-i-serem-plesniowym/( choć u mnie troszkę inne
przyprawy i proporcje )Składniki :polędwiczka wieprzowa długa2
gruszki150 g
sera gorgonzola2
czerwone cebule ( jak są duże to myślę że 1 wystarczy)
tymianek suszonyPrzygotowanie :Polędwiczkę myję, osuszam, oczyszczam, kroję w plastry, lekko je rozbijam.Nacieram
pieprzem i odrobiną
soli.Obsmażam na rozgrzanej
oliwie. Gdy
mięso zacznie się rumienić, zdejmuję z patelni i wkładam
cebulę, podsmażam i zdejmuję, następnie podsmażam
gruszki .Naczynie żaroodporne smaruję
oliwą i układam na dnie
polędwiczki, na nie idzie
cebula , na
cebulę -
gruszki. Posypuję
serem i
tymiankiem.Wkładam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 20 minut.I gotowe :)