Wykonanie

Składniki:
pierś kurczaka1/2 kulki
mozzarelli ( nie z zalewy)1-2 szklanki
bulionu drobiowego1
koncentrat pomidrowybazyliaoreganoczosnek granulowany+
kuskusPrzygotowanie:
Kurczaka myję, osuszam, oczyszczam. Nacinam wzdłuż tka by powstała kieszonka.
Mozzarellę ścieram na tarce o grubych oczkach.Powierzchnię powstałej kieszonki nacieram
bazylią,
oregano oraz
czosnkiem granulowanym, następnie nadziewam
kurczaka mozzarallą.Kieszonkę spinam wykałaczkami.
Mięso obtaczam w
bazylii,
oregano,
czosnku.Wkładam na rozgrzaną
oliwę o obsmażam z dwóch stron.Zmniejszam ogień, zalewam
bulionem, dodaję
koncentrat pomidorowy, dobrze mieszam i zostawiam pod przykryciem na około 20 minut.Z
kurczaka wyjmuje wykałaczki, nakładam na talerz i polewam sosem.Podaję z
kuskusem.Smacznego :)