Wykonanie
Pomysł na obiad zaczerpnęłam od Kasi z bloga Kuchnia Kachny http://bibelotyiszpargaly.blogspot.com/2013/04/obiadek-z-sola-w-roli-gownej.htmlNiestety zabrakło mi wyobraźni że
sól jest słona i obiad nie był dla mnie udany.Obawiam się też że lekko uszkodziłam sobie blender przy jego przygotowywaniu.Poniżej przepis, który według mnie jest prawidłowy tak by obiad był smaczny a nie strasznieeee słony.

Składniki :6 pałek
kurczaka3
papryczki chiliskórka otarta z
limonkisól morska gruboziarnista - 1 płaska łyżka
ziemniakikwaśna
śmietanazioła do drobiu
olej do obtoczenia
ziemniakówrękaw do pieczeniaPrzygotowanie :
Papryczki chili miksujemy z skórką otartą z
limonki i
solą.Nacieramy pałki, obsypujemy
ziołami do drobiu i wkładamy je do rękawa.
Ziemniaki szorujemy, obtaczamy w
oleju.Na blaszce układamy
ziemniaki, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Po 20 minutach, dokładamy nasz rękaw z
kurczakiem i pieczemy około 50 minut.
Ziemniaki przekrawamy na krzyż , polewamy
śmietaną i kładziemy troszkę
soli z
chili.I gotowe :)